Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kolorowy miks z podsuszaną kiełbasą"
Nalewka z kwiatów czarnego bzu z pewnością urozmaici zimowe wieczory. Alkohol...
Odsłon: 20229
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 128
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 2020
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2726
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 720
Nalewka z kwiatów czarnego bzu z pewnością urozmaici zimowe wieczory. Alkohol...
Odsłon: 20229
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 128
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 2020
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2726
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 720
Składniki
105 min (plus moczenie ciecierzycy): Porcja: 490 kcal.
Ciecierzycę zalej wodą, odstaw na noc do namoczenia. Na drugi dzień odcedź, zalej świeżą wodą i ugotuj do miękkości (ok. 90 min). Pod koniec gotowania posól. Jeżeli zależy ci na czasie, do sałatki możesz użyć ciecierzycy z puszki.
Fasolkę szparagową (bez rozmrażania) wrzuć na posolony wrzątek, ugotuj do miękkości. Odcedź, wystudź. Paprykę rozetnij, usuń nasiona. Strączek opłucz, pokrój w kostkę.
Groszek konserwowy oraz fasolę czerwoną i białą opłucz, osącz na sitku. Kiełbasę potnij w plasterki lub półplasterki, a żółty ser w słupki. Liście sałaty opłucz i osusz.
Przygotowane wymieszaj. Przełóż do salaterki wyłożonej listkami sałat. Sos chili połącz z olejem. Dodaj posiekaną natkę. Wymieszaj. polej sosem.Źródło: Naj