Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Kotleciki w waflach"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 202
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 202
Składniki
Obrane ziemniaki gotujemy, odcedzamy, przepuszczamy przez praskę. Dodajemy masło, pieprz, sól oraz drobno pokrojoną natkę pietruszki. Mieszamy, by powstała gładka masa.
Gorącą ziemniaczaną masę rozsmarowujemy na czterech waflach, posypujemy ostrą papryką w proszku. Na środku każdej porcji układamy jedną, półtorej lub dwie parówki (w jednym rzędzie), pamiętając, by uprzednio zdjąć z nich folię. Chwilę czekamy, aby wafle zmiękły, a potem każdy zwijamy w roladę. Odkładamy do wystudzenia.
Zimne rolady kroimy w plastry o grubości 2 cm, obsmażamy obustronnie na rozgrzanej oliwie i podajemy na ciepło.
Czas przygotowania: 50 minut. Cena jednej porcji około: 1,10 zł
Wartość odżywcza jednej porcji: 238 kcal. Białko: 13g, Tłuszcz: 35 g, Węglowodany: 23,5 gŹródło: Rewia