Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kruche z makiem i jabłkiem"
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 68
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 800
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 68
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 800
Składniki
Połącz na ciasto, uformuj kulę, zawiń w folię, schłodź. 3/4 ciasta rozwałkuj i wyłóż nim dno formując wysoki brzeg, ponakłuwaj widelcem, piecz 20 minut w 180° C.
Resztę ciasta rozwałkuj. Jabłka pokrój w kostkę. Masę makową połącz z jajkami i mąką. Margarynę rozpuść z cukrem, dodaj masę makową i jabłka. Wyłóż masę, przykryj ciastem, piecz 30 minut w temperaturze 180° C.Źródło: Dobry Tydzień