Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kruche z makiem i masą chałwową"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 203
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 203
Składniki
Mąkę wysyp na stolnicę, wymieszaj z cukrem i proszkiem do pieczenia. dodaj masło, posiekaj je nożem, by powstały grudki. Dodaj żółtka, szybko zagnieć ciasto, uformuj z niego kulę, włóż do lodówki na 30 minut. Ułóż ciasto w formie do tarty, wyklej wysoki brzeg, posmaruj masą makową.
Żółtka utrzyj z cukrami, masłem i mąką ziemniaczaną. Do rondelka wlej mleko, podgrzewaj, dolewając po trochu masę, dodaj masło. Podgrzewaj, by zgęstniało. Wyłóż masę na ciasto. Piecz 45 minut w temp. 180° C.
CZAS: około 60 minutŹródło: Dobry Tydzień