Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Legumina z serem"
Nalewka z kwiatów czarnego bzu z pewnością urozmaici zimowe wieczory. Alkohol...
Odsłon: 20233
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 142
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 2071
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2727
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 726
Nalewka z kwiatów czarnego bzu z pewnością urozmaici zimowe wieczory. Alkohol...
Odsłon: 20233
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 142
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 2071
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2727
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 726
Składniki
Żółtka oddziel od białek. Biały ser zmiel lub przetrzyj przez sito. Dodaj żółtka, śmietanę, wsyp kaszę kukurydzianą, dokładnie wymieszaj.
Białka ubij na sztywno, dodając cukier puder i skórkę z cytryny. Pianę dodaj do masy serowej, delikatnie połącz.
Masą napełnij wyłożoną papierem do pieczenia formę. Piecz ok. 40 min w temp. 180°C. Ostudź. Udekoruj.
<strong>Czas przygotowania 60 min, ilość porcji 4, cena za porcję 2 zł.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie