Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Lekka włoska sałatka"
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 289
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 140
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 4960
Bardzo smaczny, kolejny chleb pszenny upieczony na żytnim zakwasie posypany p...
Odsłon: 2331
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 289
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 140
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 4960
Bardzo smaczny, kolejny chleb pszenny upieczony na żytnim zakwasie posypany p...
Odsłon: 2331
Składniki
Pomidorki umyj, wytrzyj do sucha, potnij na cząstki. Kulki sera przełóż na sitko i pozostaw, aby ociekły z zalewy. Przygotuj sos: ocet utrzyj z oliwą oraz cukrem i roztartym czosnkiem. Przypraw solą i pieprzem.
Gałązki bazylii oraz oregano opłucz, dokładnie osusz (najlepiej użyj specjalnej wirówki do sałaty albo lnianej ściereczki).
Poodrywaj listki od gałązek. Kilka listków bazylii odłóż do dekoracji, a resztę ziół grubo posiekaj.
W salaterce wymieszaj ser z ziołami i pomidorkami. Polej sosem. Odstaw na około 30 minut. Gotową sałatkę udekoruj odłożoną bazylią.Źródło: Tina