Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Lekki pleśniak"
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 5062
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 894
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 5062
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 894
Składniki
Żółtka zmiksuj z miękką margaryną, 3 łyżkami cukru białego i wanilinowego.
Dosyp mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia, całość zmiksuj i zagnieć.
Połową przygotowanego ciasta wylep blachę (resztę zamroź i zetrzyj) i podpiecz 15 minut w piekarniku rozgrzanym do 180°C.
Białka ubij, dodając pod koniec resztę cukru i kisiel.
Na podpieczonym spodzie rozłóż połówki śliwek, zalej je bezą i posyp startym ciastem. Piecz jeszcze 40 minut.
80 min ? Stopień trudności: średnie ? Kalorie: 360Źródło: Super TV