Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Lekki sorbet z owoców leśnych"
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 288
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 138
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 4951
Bardzo smaczny, kolejny chleb pszenny upieczony na żytnim zakwasie posypany p...
Odsłon: 2328
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 288
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 138
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 4951
Bardzo smaczny, kolejny chleb pszenny upieczony na żytnim zakwasie posypany p...
Odsłon: 2328
Składniki
Zagotuj wodę z cukrem, lekko ostudź, dodaj miód i sok z cytryny. Syrop całkiem ostudź, dodaj do niego owoce (warto wcześniej je schłodzić lub nawet lekko zamrozić) i zmiksuj.
Przelej masę do pojemnika (najlepiej płaskiego, aby sorbet się szybciej zamroził), przykryj i wstaw do zamrażalnika na około 2 godziny.
Co 30 min wyjmuj i krótko miksuj, by rozbić kryształki. Podaj np. z listkami melisy lub mięty.Źródło: Świat kobiety