Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Łódeczki z sałaty rzymskiej"
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 333
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 8
Dzisiaj podaję Wam przepis na pyszne śledzie ( matiasy ) w sosie , które wymy...
Odsłon: 9
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 333
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 8
Dzisiaj podaję Wam przepis na pyszne śledzie ( matiasy ) w sosie , które wymy...
Odsłon: 9
Składniki
Sałatę podziel na liście, opłucz i osusz. Rozłóż na talerzykach. Umyte awokado przekrój na połówki, usuwając pestki. Wydrąż miąższ, pokrój go w ko steczkę i skrop sokiem z połowy cytryny.
Poszatkuj umytą pa prykę, szczypiorek i kiełki. Oliwki osącz. Wymieszaj awokado, pap rykę, szczypiorek, kiełki oraz oliwki. Przygotuj sos z kilku łyżek oleju, reszty soku z cytryny i łyżki musztardy. Dopraw go solą, pieprzem i cukrem. Polej sałatkę, ułóż na sałacie.
Czas ok. 20 min; porcja – 220 kcal, cena 3,20 złŹródło: Świat kobiety