Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Łódeczki ziemniaczane z dipem"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 205
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 205
Składniki
Ziemniaki wyszoruj pod bieżącą wodą. Włóż do lekko posolonej wody. Gotuj ok. 20 minut. W tym czasie pomidory i ogórek umyj, pokrój w kosteczkę. Dymki oraz czerwoną cebulę obierz, potnij w kosteczkę. Zioła opłucz, posiekaj. Połowę rozdrobnionych warzyw i ziół wymieszaj z twarożkiem oraz śmietaną. Dip przypraw do smaku. Jeśli chcesz, by był bardziej wyrazisty w smaku, możesz dodać posiekany ząbek czosnku.
Ocet utrzyj z sokiem cytrynowym, solą oraz pieprzem (i ew. odrobiną cukru). Dolej oliwę. Ubij trzepaczką sos winegret. Polej nim pozostałe warzywa. Ugotowane ziemniaki odcedź, głęboko natnij i lekko rozchyl. W nacięcia nałóż dip. Łódeczki ziemniaczane udekoruj listkami sałaty. Podawaj z przygotowaną sałatką.Źródło: Naj