Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne lody rzemieślnicze bez maszynki do lodów
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 38
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 211
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 38
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 211
Składniki
Śmietankę wlej do garnka z grubym dnem , wsyp 1/2 cukru. Podgrzej nie gotuj,aż się rozpuści
Żółtka z resztą cukru utrzeć do białości.Powoli wlać je ubijają do ciepłej śmietanki dodać połamaną czekoladę i podgrzewać na małym ogniu Nie gotować! Mieszając ,aż się rozpuści. Wystudzić.
masę przełożyć do plastikowego pojemnika i wstawić do zamrażalnika na Smacznego !