Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Markizy twarogowe"
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 4885
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 879
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 4885
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 879
Składniki
Mąkę przesiej na stolnicę. Dodaj twaróg oraz margarynę. Wsyp cukier i cukier waniliowy. Szybko zagnieć. Ciasto owiń folią spożywczą i włóż do lodówki na godzinę. Schłodzone ciasto cienko rozwałkuj, lekko podsypując mąką. Za pomocą foremki wytnij z placka kwiatki, w połowie ciastek zrób dziurki kieliszkiem.
Ciastka ułóż na blasze przykrytej pergaminem. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 200 st. Piecz przez 15 minut. Ciastka ostrożnie zdejmij z blachy, przełóż na kratkę kuchenną i dobrze wystudź.
Krem czekoladowy lekko podgrzej. Zupełnie zimne ciastka przełóż kremem. Lekko dociśnij. Udekoruj posiekanymi pistacjami i oprósz cukrem pudrem.Źródło: Tina