Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Mazurek łatwy do zrobienia"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 203
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 203
Składniki
Ubij białka z 2 łyżkami cukru. Żółtka utrzyj z resztą cukru, wymieszaj z białkami. Wsyp mąkę oraz proszek, wymieszaj. Piecz 15 minut w temp. 175°C.
Biszkopt pokrój na kwadraty, ale nie do końca. Wyjmij kilka kwadratów i włóż tam marmoladę, posyp wiórkami, rodzynkami, orzechami. Podgrzej polewy, polej ciasto. Udekoruj według uznania.
Porcje: 10. : 60 min. Cena: 1,80 zł. Kalorie: 430 kcal.
Przepis nadesłała Urszula Świeca z Hrubieszowa.</strong>Źródło: Takie jest życie