Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Mazurek pomarańczowy w czekoladzie"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 38
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 206
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 38
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 206
Składniki
Cztery łyżki masła odłóż. Resztę masła, mąkę, cukry, żółtka, proszek i połowę aromatu wyrób. Rozwałkuj na 1 cm, wyłóż formę. Piecz 15 min w 180°C. Ostudź. Do rondla wlej mleko skondensowane i dodaj trzy łyżki masła. Gotuj 30 min, mieszając. Wsyp kakao, połącz. Masą posmaruj ciasto. Czekoladę, resztę aromatu i masła stop. Masą czekoladową, płatkami migdałowymi i skórką kandyzowaną ozdób mazurek.Źródło: Chwila dla Ciebie