Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 68
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 800
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 68
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 800
Składniki
Ciasto: mleko zagotuj. Wrzuć czekoladę. Dodaj masło i maślankę. Podgrzewaj, aż czekolada się rozpuści. Wystudź. Mąkę połącz z kakao i proszkiem. Dosyp cukier. Wlej zimne mleko z czekoladą, masłem i maślanką. Wbij jajka. Wymieszaj łyżką.
Formę na muffinki wyłóż papierowymi foremkami. Nałóż porcje ciasta. Piecz ok. 25 minut w temp. 180°C. Krem: z mleka, budyniu i cukru ugotuj gęsty budyń. Miętę zmiksuj, przetrzyj.
Budyń wystudź, utrzyj, porcjami dodając masło i przetartą miętę. Krem przełóż do szprycy cukierniczej, wyciśnij rozetkę na każdą muffinkę. Udekoruj.Źródło: Naj