Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Migdałowa babka z czekoladą"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 35
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 202
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 35
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 202
Składniki
Czekoladę ścieram na tarce. Ubijam mikserem jajka z cukrem i cukrem wanilinowym. Nie przerywając ubijania, dodaję olej. Następnie powoli wsypuję obydwie, wymieszane z proszkiem do pieczenia, przesiane mąki.
Na koniec dodaję migdały. Dużą formę do babki smaruję masłem, posypuję bułką tartą. Wlewam na spód 1/5 ciasta, wsypuję startą czekoladę, zalewam resztą ciasta. Piekę 40-50 minut w temperaturze 175-180oC.
Studzę i dekoruję lukrem z dodatkiem aromatu migdałowego. Posypuję płatkami migdałowymi.
Czas przygotowania 60 minut Cena porcji około 1,50 zł.Źródło: Rewia