Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Migdałowe tartaletki"
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 2983
Ciasteczka są bardzo smaczne, aromatyczne i słodkie. Idealne do kubka kawy lu...
Odsłon: 3405
Zupa jarzynowa do klasyczna potrawa. Zwykle zużywam do jej przygotowania komb...
Odsłon: 112
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 40
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 2983
Ciasteczka są bardzo smaczne, aromatyczne i słodkie. Idealne do kubka kawy lu...
Odsłon: 3405
Zupa jarzynowa do klasyczna potrawa. Zwykle zużywam do jej przygotowania komb...
Odsłon: 112
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 40
Składniki
Z mąki, 6 dag cukru pudru, szczypty soli, żółtka i 15 dag masła zagnieć kruche ciasto. Odłóż na 30 min do lodówki.
Migdały podpraż na suchej patelni, ostudź, wymieszaj z resztą cukru pudru i budyniem. Dodaj pozostałe masło, jajka i śmietankę, utrzyj na krem.
Gruszki obierz, przekrój na połówki, pozbaw nasion. Skrop sokiem z cytryny. Foremki wylep schłodzonym ciastem. Nałóż migdałowy krem i połówki gruszek.
Piecz 40 min w 180 st. Ciepłe, posmaruj marmoladą, wystudź.
czas ok. 90 min; porcja – 580 kcal, cena 1,70 złŹródło: Świat kobiety