Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciacho ekspresowo się robi,lekko wilgotne ,pachnące i bardzo smaczne:)
Zasmażana młoda kapusta z dodatkiem hiszpańskiej kiełbasy i wędzonej papryki....
Odsłon: 222
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 354
Zasmażana młoda kapusta z dodatkiem hiszpańskiej kiełbasy i wędzonej papryki....
Odsłon: 222
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 354
Składniki
Margarynę utrzeć z cukrem na puch,dodawać po 1 jajku i dalej ucierać. Do utartej masy dodać mąką,śmietanę,pr.do pieczenia oraz mak i dokładnie zmiksować. Jabłko obrać ,pokroić w grubszą kostkę.Orzechy posiekać,śliwki pokroić.Dać wszystko do ciasta ,oraz rodzynki.Wlać cały olejek migdałowy. Delikatnie zamieszać i wylać na kwadratową tortownicę wyłożoną papierem do pieczenia. Po wierzchu posypać startą czekoladą. Włożyć do nagrzanego piekarnika,góra dól do 150st. Zwiększyć tem.do 190st.i piec do suchego patyczka około 40min. Po wystudzeniu posypać cukrem pudrem.
Smacznego życzę!