Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Migdałowy przekładaniec"
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 99
Zupa jarzynowa do klasyczna potrawa. Zwykle zużywam do jej przygotowania komb...
Odsłon: 68
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 57
Dzisiaj polecam biszkopt prostokątny przygotowany z 8 jaj( w zależności od wi...
Odsłon: 4783
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 99
Zupa jarzynowa do klasyczna potrawa. Zwykle zużywam do jej przygotowania komb...
Odsłon: 68
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 57
Dzisiaj polecam biszkopt prostokątny przygotowany z 8 jaj( w zależności od wi...
Odsłon: 4783
Składniki
Z masła, cukru pudru i 15 dag mąki zagnieć ciasto. Wylep dno formy, piecz 15 min w 180 st. Dynię pokrój, ugotuj do miękkości w osolonej wodzie. Przestudź, obierz, drobno posiekaj.
Żółtka utrzyj z cukrem, dodaj ubite białka, dynię, resztę mąki, mielone migdały, cynamon i 4 łyżeczki proszku, wymieszaj.
Przełóż do formy. Piecz 30 min w 200 st. Kruchy spód posmaruj dżemem, nałóż ciasto dyniowe, dociśnij.
czas ok. 90 min; porcja – 280 kcal, cena 1,70Źródło: Świat kobiety