Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Miks zielonych sałat z kurczakiem"
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 13
Smaczne, soczyste z chrupiącą skórką, zasmakują każdemu. W takie marynacie mo...
Odsłon: 414
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 878
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 13
Smaczne, soczyste z chrupiącą skórką, zasmakują każdemu. W takie marynacie mo...
Odsłon: 414
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 878
Składniki
Przekrój umyte i osuszone czerwone winogrona na połówki (najlepiej nad sitkiem i miską, by nie stracić soku, który przyda się do sosu). Połowę owoców dodaj do mieszanki sałat.
Zrób sos: czerwony ocet winny wymieszaj z oliwą, odrobiną soku winogronowego, resztą połówek winogron, szczyptą soli, cukru i czarnym pieprzem. Wymieszaj. Odstaw na 20 minut.
Umyj, osusz i drobno porwij listki sałaty. Kurczaka potnij na wąskie, niewielkie paski. Posyp garścią świeżych kiełków. Wymieszaj winegret z sałatą i od razu podawaj, najlepiej z grillowanymi kromkami pełnoziarnistej bagietki.Źródło: Olivia