Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, nie za słodkie i ( co ważne) niezbyt kaloryczne. Smaku buraczka w ogóle się nie wyczuwa. Z podanych proporcji wychodzi 12 babeczek.
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 486
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1592
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 77
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 165
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 386
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 110
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 486
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1592
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 77
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 165
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 386
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 110
Składniki
Burak należy upiec lub ugotować. Następnie po wystudzeniu zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Mąkę przesiać przez sito to miski. Dodać proszek do pieczenia, sodę, kakao i cukier. Wymieszać. Do suchych składników wbić jajka. Dodać extrakt waniliowy, stare buraczki i jogurt. Wszystkie składniki starannie wymieszać łyżką, aż do uzyskania jednolitej konsystencji. Foremkę do muffinek wyłożyć papilotkami. Nakładać przygotowana masę do 2/3 wysokości foremek. Piec w nagrzanym piekarniku do 180 st. C 25-30 minut. Po wystudzeniu nałożyć polewę z rozpuszczonej z mlekiem nad parą czekolady. Babeczki przyozdobić winogronami.