Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon na rabarbar trwa wiec trzeba coś z niego porobić. U mnie dzisiaj powstały szybkie muffinki z rabarbarem. Cudownie wilgotne i kwaskowate – coś wspaniałego. Zapraszam po przepis.
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 289
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 138
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 4955
Bardzo smaczny, kolejny chleb pszenny upieczony na żytnim zakwasie posypany p...
Odsłon: 2330
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 289
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 138
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 4955
Bardzo smaczny, kolejny chleb pszenny upieczony na żytnim zakwasie posypany p...
Odsłon: 2330
Składniki
Do miski dajemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia, cukier, dwa jajka oraz jogurt. Wszystko ze sobą łączymy przy pomocy łyżki lub po prostu miksera.
Następnie wlewamy olej ponownie miksujemy lub mieszamy łyżką. Tak przygotowaną masę przekładamy do foremek na muffinki do wysokości ok 2/3 papilotki.
Rabarbar kroimy wzdłuż a potem w kostkę. Pokrojony rabarbar posypujemy łyżeczką cukru i wkładamy go w muffinki po kilka sztuk. Wierzch możemy posypać cukrem lub wiórkami kokosowymi.
Blaszkę wkładamy do piekarnika i pieczemy 30 – 35 min w 180stC, funkcja góra/dół. Po upieczeniu muffinki studzimy. Smacznego :) Zapraszam na blog www.pyszotki.pl