Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słodkie muffinki z kawałkami rabarbaru. Lekkie, puszyste, wilgotne w środku. Samo przygotowanie babeczek jest banalnie proste i zajmie Wam dosłownie chwilę. Sprawdzą się jako słodki poczęstunek dla gości lub mała przekąska na piknik.
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 509
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 262
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 509
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 262
Składniki
Rabarbar płuczemy, obieramy i kroimy na małe kawałeczki.
Do miski przesiewamy mąkę, dodajemy proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną, szczyptę soli, cukier i cukier waniliowy. Składniki mieszamy.
Do oddzielnej miski wbijamy jajka, dodajemy mleko i olej. Składniki mieszamy.
Mokre składniki przelewamy do suchych składników. Ciasto na muffiny energicznie mieszamy do momentu rozbicia wszystkich grudek. Na koniec do ciasta dodajemy pokrojony rabarbar i ponownie mieszamy ciasto.
Ciasto przelewamy do foremek wyłożonych papilotkami. Foremki powinny być wypełnione do około 3/4 wysokości.
Muffinki z rabarbarem pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni (bez termoobiegu) przez około 25 minut.