Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne muffinki z dodatkiem mleka w proszku. Dwukolorowe z kwaskowym rabarbarem i słodziutką kruszonką.
miska łyżka rózgowa forma do muffinek
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 20
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 539
Filet z kurczaka na młodej kapuście to prawdziwa uczta dla zmysłów, łącząca w...
Odsłon: 10555
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 20
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 539
Filet z kurczaka na młodej kapuście to prawdziwa uczta dla zmysłów, łącząca w...
Odsłon: 10555
Składniki
Muffinki są bardzo proste w przygotowaniu. Wystarczy miska i łyżka rózgowa. Do miski wsypujemy mąkę, sodę, mleko w proszku, cukier. Następnie wbijamy jajka, wlewamy olej i dodajemy serki. Ja użyłam serków bananowych, ale bez problemu możemy użyć waniliowych. Całość dokładnie mieszamy, tylko do połączenia się składników. Ciasto dzielimy na dwie części. Do jednej dodajemy kakao i mieszamy do połączenia się składników. Rabarbar obieramy i kroimy w kostkę. Z masła, mąki i cukru robimy kruszonkę. Do formy na muffinki wykładamy papierowe papilotki. Następnie do papilotek wykładamy wpierw ciasto ciemne, tak po jednej łyżce. Na ciemne ciasto wykładamy jasne, również po jednej łyżce. Na wierzch wykładamy rabarbar. Całość posypujemy przygotowaną kruszonką. Tak przygotowane muffinki pieczemy 30-35 minut w 170 stopniach góra dół. Muffinki gotowe do zajadania ;)