Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Te muffinki są banalnie proste i z pewnością zaskoczą smakiem
Szybka i smaczna
Odsłon: 13725
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 21
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 10075
Szybka i smaczna
Odsłon: 13725
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 21
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 10075
Składniki
W misce wymieszaj ze sobą dwa rodzaje mąk, płatki owsiane, proszek do pieczenia oraz cynamon. W rondelku rozpuść masło. Do rozpuszczonego masła dodaj miód, jajka i maślankę. Połącz ze sobą składniki z rondelka i miski. Wymieszaj je dokładnie i dodaj szklankę suszonej żurawiny, następnie ponownie wymieszaj. Przygotowane papilotki wypełnij ciastem w ¾ wysokości. Wierzch posyp pozostałą żurawiną. Tak przygotowane muffinki wstaw do rozgrzanego do 180 stopni piekarnika i piecz ok. 25 minut. Gotowe muffinki posyp cukrem pudrem oraz udekoruj żurawiną :) Smacznego!