Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 71
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 804
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 71
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 804
Składniki
Cytryny umyć, z 2 zetrzeć skórkę i wycisnąć sok. Stopić 5 dag masła, mleko i 2 łyżki cukru. Dodać mak, 6 łyżek soku cytrynowego i skórkę. Gotować ok. 4 min. Ostudzieć. Miękkie masło (12 dag), 13 dag curku i cukier waniliowy zmiksować. Wbić jajka i dodać mąkę razem z proszkiem do pieczenia. Przełożyć razem z masą makową do foremek. Piec 20 min. w temp. 175°C. Smacznego :)