Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne muffiny długo świeże!
Ciasteczka są bardzo smaczne, aromatyczne i słodkie. Idealne do kubka kawy lu...
Odsłon: 79
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 103
Makaron z pomidorami to świetny pomysł na lekki obiad czy kolację. Danie jest...
Odsłon: 85
Pomysł na wegański obiad - stek z kalafiora. Wystarczy kilka prostych składni...
Odsłon: 798
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 78
Ciasteczka są bardzo smaczne, aromatyczne i słodkie. Idealne do kubka kawy lu...
Odsłon: 79
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 103
Makaron z pomidorami to świetny pomysł na lekki obiad czy kolację. Danie jest...
Odsłon: 85
Pomysł na wegański obiad - stek z kalafiora. Wystarczy kilka prostych składni...
Odsłon: 798
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 78
Składniki
Piekarnik nagrzewamy do 190ᵒC. Przygotować formę na muffiny ( można upiec 6 dużych muffinek lub 12 małych w małych papilotkach). Obieramy jabłka i ścieramy na grubych oczkach. Następnie w jednej misce mieszkamy suche składniki (mąkę, cynamon, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną, opcjonalnie orzechy lub migdały, cukier i cukier wanilinowy). W drugiej misce mieszamy do uzyskania jednolitej masy jajko z jogurtem oraz roztopionym chłodnym masłem. Następnie do suchych składników dodajemy mokre i dodajemy tarte jabłka. Wszystko mieszamy wykładamy do foremek i posypujemy migdałami. Pieczemy ok. 25-30 minut. * wskazówka: jeśli chcesz aby Twoje muffinki były długo świeże i wilgotne dodawaj zawsze jogurtu naturalnego zamiast mleka.