Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Muffiny z kremem"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 37
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 205
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 37
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 205
Składniki
Do jednej miski wsyp przesianą mąkę, proszek do pieczenia, sodę oraz sól, wymieszaj. Do drugiej miski wbij jajka, zmiksuj. Nadal miksując wsyp cukier i cukier wanilinowy i ucieraj 5 min.
Następnie dodaj olej, sok oraz skórkę z cytryny i jeszcze chwilkę miksuj. Do miski z mokrymi składnikami stopniowo dodawaj suche na przemian z mlekiem. Za każdym razem krótko miksuj.
Papilotki napełnij ciastem do 3 wysokości. Piecz 20-25 minut do tzw. suchego patyczka w temperaturze 180°C.
Miękkie masło utrzyj mikserem stopniowo dosypując cukier puder oraz cukier wanilinowy. Następnie dodaj mleko, sok z cytryny oraz barwnik i miksuj jeszcze ok. 5 min, aż krem będzie gładki i puszysty. Wstaw do lodówki na ok. 1 godzinę.
Schłodzony krem przełóż do szprycki cukierniczej i udekoruj nim wystudzone muffiny.
(bez czasu oczekiwania): 40 minut Sztuka: 320 kilokaloriiŹródło: Świat i Ludzie