Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 289
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 140
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 4960
Bardzo smaczny, kolejny chleb pszenny upieczony na żytnim zakwasie posypany p...
Odsłon: 2331
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 289
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 140
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 4960
Bardzo smaczny, kolejny chleb pszenny upieczony na żytnim zakwasie posypany p...
Odsłon: 2331
Składniki
Czekoladę połam na kawałki, wrzuć do miseczki. Postaw ją nad garnkiem z parującą wodą i stop czekoladę. Do płynnej czekolady dodaj pokrojone na kawałeczki masło. Całość wymieszaj na jednolitą masę.
Jajka rozbij. Żółtka oddziel od białek. Białka wstaw do lodówki, a żółtka kolejno, po jednym, łącz z masą. Mus lekko przestudź. Wlej alkohol, ponownie wymieszaj. Śmietanę ubij z cukrem waniliowym. Białka ubij na sztywno. Bitą śmietanę połącz z musem. Potem delikatnie domieszaj pianę z białek. Deser przełóż do szklaneczek. Każdą porcję posyp orzechami, wiórkami czekoladowymi oraz kakao. Wstaw do lodówki na 3 godziny.Źródło: Naj