Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Nadziewane babeczki"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 37
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 206
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 37
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 206
Składniki
Masło rozpuść w garnku, wystudź, wymieszaj z jogurtem i jajkami. Do mikstury przesiej mąkę z solą i sodą, wsyp cukier, wszystko wymieszaj. Owoce umyj, zasyp cukrem. Ceramiczne foremki na babeczki posmaruj masłem.
Nałóż do każdej kolejno porcję ciasta, następnie owoce, na koniec przykryj ciastem. Piecz 30 minut w 180oC, wystudź. Zetnij ostrym nożem wyrośnięty wierzch.
Każdą babeczkę oddziel nożem od foremki, przykryj talerzem, odwróć do góry dnem i ostrożnie wyjmij z foremki. Każdą nasącz sokiem, rozcieńczonym z wodą.
CZAS: około godzinyŹródło: Dobry Tydzień