Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne, usmażone serca, gwiazdki i oponki serowe idealne do porannej lub popołudniowej kawy.
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 75
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2792
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 75
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2792
Składniki
Odważamy 0,5 kg. mąki, przesiewamy ją do większej miski. Dodajemy rozdrobniony twaróg, śmietanę, cukry, sodę, żółtka i spirytus.
Wyrabiamy z tych składników ciasto.
Ciasto rozwałkowujemy na placek o grubości około 1 cm. Podczas rozwałkowywania ciasta podsypujemy mąką, żeby ciasto nam się nie przyklejało do blatu. Z placka wycinamy foremkami serca, gwiazdy i oponki, w zależności od posiadanych foremek.
Wycięte z ciasta serca, gwiazdy i oponki smażymy na gorącym oleju, na złoty kolor.
Usmażone układamy na papierowe ręczniczki w celu osączenia z tłuszczu, osączone układamy na talerz i posypujemy cukrem pudrem.
Smacznego:)