Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Oponki waniliowo-cynamonowe"
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 4938
Przepis dnia
Obłędne w smaku śródziemnomorskie kanapki z owocami morza.
Odsłon: 185
Arabskie klimaty. Połączenie smaku kasz i przypraw jest zniewalające. Dopełni...
Odsłon: 124
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 1789
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 4938
Przepis dnia
Obłędne w smaku śródziemnomorskie kanapki z owocami morza.
Odsłon: 185
Arabskie klimaty. Połączenie smaku kasz i przypraw jest zniewalające. Dopełni...
Odsłon: 124
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 1789
Składniki
Przepis przysłała Sylwia Wójcik z Wielkiej Wsi
Mleko zagotuj z laską wanilii. Ostudź, przecedź. Drożdże rozpuść w mleku, odstaw na 10 minut w ciepłe miejsce.
Masło stop, ostudź. Wlej do mleka z drożdżami, dodaj cukier, jajka, mąkę i sól. Wyrób. Odstaw do wyrośnięcia (aż ciasto podwoi objętość). Rozwałkuj, szklanką wytnij krążki.
Oponki ułóż na natłuszczonej blasze. Piecz 15-20 min w temp. 180°. Ostudź, posyp cukrem pudrem i cynamonem.
<strong>Czas przygotowania 40 min, ilość porcji 4, cena za porcję 1,20 zł.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie