Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 203
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 203
Składniki
Orzechy grubo posiekaj. Masło utrzyj z białym i brązowym cukrem oraz cukrem waniliowym. Wbij jajko, a następnie porcjami dosyp mąkę. Do ciasta wsyp orzechy oraz żurawinę. Wymieszaj.
Blachę do pieczenia wyłóż pergaminem. Nałóż na nią 12 równych porcji ciasta. Uformuj okrągłe placuszki. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 200oC. Piecz 12–15 minut.
Cukier wymieszaj z mielonym cynamonem. Posyp nim ciepłe ciastka. Odstaw na blasze do całkowitego wystudzenia.Źródło: Naj