Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Owoce. Talerz pyszności"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 203
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 203
Składniki
Z limonki zetrzyj skórkę i wyciśnij sok. Sok wymieszaj z cukrem, aż się rozpuści. Razem z połową skórki z limonki dodaj do kwaśnej śmietany. Wymieszaj. Schłódź.
Do 150?g jagód dodaj 30?g cukru i sok z połowy limonki. Gotuj 5 minut, aż zgęstnieje. Pozostałe jagody obtocz w reszcie cukru i rozłóż na talerzykach. Dodaj pokruszone muffiny, sos jagodowy, a na koniec krem ze śmietany.
Czas przygotowania: 25 minut. Poziom: średni. Porcja 331 kcal.Źródło: TV14