Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 38
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 212
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 38
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 212
Składniki
Drożdże rozetrzeć z 1 łyżką cukru ,dodać trochę mleka i łyżkę mąki.Wymieszać .Zostawić do wyrośnięcia.
Całe jajka ubić z resztą cukru .Margarynę roztopić.
Do przesianej mąki dodać drożdże ,letnią margarynę ,jajka ,mleko i spirytus.Wyrobić.Pozostawić do wyrośnięcia.Gdyby było za rzadkie można dodać trochę mąki.
Z wyrośniętego ciasta formować pączki.Zostawić do wyrośnięcia.
Usmażyć.Posypać cukrem pudrem .Z tej ilości wychodzi mi od 20 do 25 pączków