Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 202
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 202
Składniki
Z mąki drożdży szczypty soli ,części mleka, i cukru zrobić zaczyn.Do miski wsypać resztę mąki,utarte z cukrem żółtka,zaczym ciepłe mleko,pod koniec roztopione margarynę dobrze wymieszać,odstawić do wyrośnięcia.Ciasto wyłożyć na stolnicę rozwałkować szklanką zaznaczyć krążki na połowie ciasta ,nałożyć marmoladę,przykryć drugą połową i wycinać pączki,odstawić do wyrośnięcia. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu,polukrować.