Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pączki z bitą śmietaną"
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 14
Smaczne, soczyste z chrupiącą skórką, zasmakują każdemu. W takie marynacie mo...
Odsłon: 414
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 878
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 14
Smaczne, soczyste z chrupiącą skórką, zasmakują każdemu. W takie marynacie mo...
Odsłon: 414
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 878
Składniki
Przepis przysłała Marta Matusiewicz z Bielska-Białej .
Mleko podgrzej. Drożdże rozpuść w 1/4 szklanki ciepłego mleka. Dodaj łyżeczkę cukru i 2 łyżki mąki, wymieszaj. Odstaw w ciepłe miejsce na 15 minut.
Masło stop, ostudź. Mąkę wymieszaj z cukrem i szczyptą soli. Dodaj drożdżowy zaczyn, jajko i mleko, wyrób. Wlej masło, dokładnie wyrób. Odstaw do wyrośnięcia. Z ciasta uformuj kulki, lekko spłaszcz. Ułóż w wyłożonej papierem do pieczenia formie. Piecz 20 min w 170°C. Ostudź.
Bitą śmietanę i zagęstnik przygotuj z mlekiem według instrukcji na opakowaniach. Pączki przekrój na pół, napełnij śmietaną. Udekoruj przygotowaną według przepisu polewą czekoladową i posyp startą czekoladą.
<strong>Czas przygotowania 50 min, ilość porcji 10, cena za porcję 0,90 zł.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie