Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdecydowanie jeden z najlepszych wypieków chleba jaki udało mi się stworzyć....
Odsłon: 69
Polecam.
Odsłon: 313
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 107
Zdecydowanie jeden z najlepszych wypieków chleba jaki udało mi się stworzyć....
Odsłon: 69
Polecam.
Odsłon: 313
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 107
Składniki
Drożdże rozmieszać z 2 łyżkami cukru i trochę ciepłego mleka. Zostawić pod przykryciem do wyrośnięcia.
Do miski wsypać mąkę, dodać cukier waniliowy, jajka, żółtka, ciepłe mleko i szczyptę soli. Zarobić ciasto. Masło roztopić i dodać pod koniec wyrabiania.
Przykryć ściereczką i odstawić do wyrośnięcia.
Gdy ciasto podwoi swoją objętość łyżką nabierać ciasto kłaść na stolnicy spłaszczyć, położyć kostkę czekolady, następnie dobrze skleić, aby czekolada nie wypłynęła podczas smażenia i uformować pączka.
Zostawić na stolnicy pod przykryciem, aż pączki podwoją swoją objętość.
Smażyć na dobrze rozgrzanym oleju. Początkowo przykryć pokrywką, jak przewrócimy nie przykrywać. Smacznego!