Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
przepis z super bloga-mojewypieki,a że jest godny wypróbowania ,zamieszczam bo tłusty czwartek już nie długo :),poza tym fajnie poczuć się jak glina z amerykańskiego serialu wcinając takiego donutsa
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 429
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 12393
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 84
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 429
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 12393
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 84
Składniki
Do przesianej mąki dodać drożdże połączyć z pozostałymi składnikami dokładnie wyrobić pod koniec dodać masło.Wyrabiać kilka minut najlepiej w robocie lub maszynie do chleba (wtedy najpierw wlewamy płynne składniki potem mąkę i na koniec drożdże)
Wyrobione ciasto odstawić do wyrośnięcia aż podwoi swoją objętość.Po czym zarobić jeszcze chwilę i wałkować na grubość ok 1 cm wykrawać krążki a w środku wykroić małe krążki (np.kieliszkiem ),odłożyć na oprószony mąką blat aż podwoją objętość
Po wyrośnięciu smażyć pączki w dobrze rozgrzanym tłuszczu (175 stopni C) ,uważać aby tłuszcz nie był zbyt gorący wtedy z zewnątrz donutsy się spieką a w środku będą niedosmażone.Usmażone ułożyć na papierze do odsączenia a potem dekorować wedle uznania.U mnie najbardziej smakowały w czekoladzie z kolorową posypką :)