Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Panierowane krokiety z grzybami"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 203
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 203
Składniki
Podane na ciasto miksujemy i odstawiamy na pół godziny do lodówki, a następnie smażymy naleśniki.
Umyte, oczyszczone, pokrojone w małe kawałki grzyby dusimy na rozgrzanym maśle, prósząc pod koniec mąką. Doprawiamy solą i pieprzem, zalewamy śmietaną. Dodajemy starty żółty ser i drobno posiekaną pietruszkę. Mieszamy i rozsmarowujemy na naleśnikach. Zwijamy w krokiety.
Krokiety panierujemy w rozmieszanych jajkach i w bułce tartej. Obsmażamy ze wszystkich stron na rozgrzanym oleju.
Czas przygotowania: 60 minut. Cena jednej porcji: około 2,90 zł.
Wartość odżywcza jednej porcji: 577 kcal. Białko: 21 g. Tłuszcz: 18 g. Węglowodany: 27 g.Źródło: Rewia