Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Klasyk kuchni włoskiej, na który przepisów jest niezwykle wiele... ten przepis jak dla mnie najlepszy.
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 203
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 203
Składniki
1. Żelatynę zalej wodą i odstaw. 2. Do garnuszka wlej mleko i kremówkę, dodaj cukier i pastę waniliową. 3. Podgrzewaj na niskiej mocy palnika, mieszając od czasu do czasu. 4. Gdy mieszanka zacznie się gotować, zdejmij z ognia, dodaj żelatynę. 5 Wymieszaj do dokładnego połączenia. 6. Przygotuj 4 foremki o pojemności 125 ml. 7. Przelej do nich tężejącą panna cottę. 8. Przykryj folią spożywczą i pozostaw w lodówce przez 4 godziny lub najlepiej przez całą noc. 9. Podawaj z ulubionymi owocami lub tak jak ja z sosem malinowym z sycylijską pomarańczą. 10. Smacznego