Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Papryka faszerowana fetą"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 203
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 203
Składniki
Ser feta pokrusz do miski, cebulę drobniutko pokrój i dodaj do sera. Czosnek przeciśnij przez praskę wprost do miski. Liście mięty posiekaj i dorzuć do farszu. Dodaj oliwę i dopraw świeżo zmielonym pieprzem (feta jest serem dość słonym, więc można pominąć sól). Dokładnie wymieszaj.
Papryki umyj, przekrój wzdłuż na pół i delikatnie usuń gniazda nasienne – tak, by nie popsuć paprykowych „miseczek”. Tak przygotowaną paprykę posmaruj po zewnętrznej stronie oliwą i napełnij farszem z sera feta. Przenieś na tackę do grillowania (wcześniej posmaruj ją oliwą) i umieść na ruszcie.
Grilluj przez ok. 20 minut.
<strong>Ewa Wachowicz</strong>Źródło: Świat kobiety