Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Papryka faszerowana mielonym mięsem"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 203
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 203
Składniki
Cebule i czosnek obrać, posiekać, podrumienić na patelni na 1 łyżce oleju, oprószyć przyprawami.
Zioła umyć, posiekać, wymieszać z odcedzoną cieciorką, pomidorami z zalewą, koncentratem, mięsem, cebulą z czosnkiem, podsmażyć na łyżce oleju. Papryki umyć, z 4 ściąć czapeczki, wydrążyć, 2 skroić w kostkę, podsmażyć na 1 łyżce oliwy, dodać do farszu, doprawić. Wypełnić papryki mięsem z warzywami. Piec ok. 25-35 min w 175°C.
Danie podawaj polane sosem z tahini, czyli z pasty sezamowej, roztrzepanej z wodą i sokiem z cytryny
ok. 65 minut.Źródło: Twoje Imperium