Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Papryka faszerowana z fetą oraz oliwkami"
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 486
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1590
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 74
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 164
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 385
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 109
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 486
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1590
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 74
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 164
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 385
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 109
Składniki
Papryki rozetnij, usuń pestki, opłucz. Jeden strąk pokrój na kawałeczki. Kaszkę wymieszaj z przyprawą typu vegeta, zalej wrzątkiem, tak by woda sięgała ok. 1 cm ponad kaszkę. Zamieszaj, odstaw na 10–15 minut.
Fetę osącz z zalewy, pokrój w kostkę. Czosnek obierz, drobno posiekaj, wymieszaj z oliwą.
Oczyszczone strąki posmaruj częścią oliwy. Pozostałą czosnkową oliwę wymieszaj z kaszką, serem i oliwkami. Dodaj kawałeczki papryki oraz posiekany tymianek. Przypraw do smaku solą oraz pieprzem. Farsz nałóż do połówek papryk. Każdą zawiń w folię aluminiową. Ułóż na rozgrzanym grillu. Piecz ok. 20 minut.Źródło: Tina