Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pascha z wiórkami białej czekolady"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 35
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 202
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 35
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 202
Składniki
Serek homogenizowany wymieszaj z mascarpone i śmietaną, ubij. Masło utrzyj z cukrem pudrem. Masę serową mieszaj i kolejno dodawaj żółtka. Kiedy dobrze połączą się z masą, domieszaj utarte masło. Czekoladę drobno zetrzyj. Dodaj do masy. Dolej rum. Wymieszaj.
Półokrągłą podłużną foremkę wyłóż lnianą ściereczką, tak by jej końce wystawały poza brzegi. Nałóż masę na paschę. Przykryj wystającymi końcami ściereczki. Obciąż deseczką. Wstaw na noc do lodówki. Gotowy deser podawaj np. z sosem miodowym.Źródło: Tina