Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Patisony faszerowane"
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 285
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 137
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 4947
Bardzo smaczny, kolejny chleb pszenny upieczony na żytnim zakwasie posypany p...
Odsłon: 2324
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 285
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 137
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 4947
Bardzo smaczny, kolejny chleb pszenny upieczony na żytnim zakwasie posypany p...
Odsłon: 2324
Składniki
Kaszkę wsyp na posolony wrzątek i ugotuj. Odcedź. Cebulę posiekaj, marchewkę zetrzyj, pieczarki pokrój w półplasterki. Na oleju zeszklij cebulę, dodaj pieczarki i marchewkę. Mieszając smaż 5-8 minut. Przypraw solą i pieprzem.
Patisony umyj, zetnij wierzch, wydrąż środki, oprósz solą. Przestudzoną kaszę wymieszaj z uduszonymi warzywami, natką, jajkiem i 1/3 sera. Farszem nadziej patisony. Ustaw w formie żaroodpornej.
Przygotuj sos: posiekaną cebulkę i roztarty czosnek podsmaż na oleju. Dodaj przecier, przypraw. Zalej patisony. Wstaw do piekarnika (200 st. C) na 40 minut. Na 5 minut przed końcem posyp resztą sera. Natychmiast podawaj.
Czas przygotowania: 60 minut 320 kcal/1 porcjaŹródło: Tele Tydzień