Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pełnoziarniste markizy z serkiem"
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 24
Jeżeli ktoś lubi takie potrawy, polecam. W każdym regionie Polski ma inną naz...
Odsłon: 1569
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 24
Jeżeli ktoś lubi takie potrawy, polecam. W każdym regionie Polski ma inną naz...
Odsłon: 1569
Składniki
Rozgrzej piekarnik do 180 st. C. Masło utrzyj z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę. Dodaj, ucierając po jednym jajku, aż się połączą. Mąkę przesiej do miski i przesyp do masła z jajkami. Dokładnie wymieszaj. Dodaj pokruszoną czekoladę. Zagnieć ciasto i rozwałkuj.
Wytnij krążki i ułóż je na blachach. Wstaw do gorącego piekarnika i piecz ok. 20 minut, aż się zezłocą. Gdy się upieką, odstaw do ostygnięcia.
Zrób krem: serek mascarpone wymieszaj z cukrem pudrem i cukrem waniliowym. Możesz (niekoniecznie) dodać 2 łyżki ubitej śmietany. Przełóż ciasteczka kremem.
Czas przygotowania: 60 minut • porcja: 382 kcal • koszt: ok. 3 zł • dla 4 osóbŹródło: Olivia