Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pieczarki faszerowane z wędzonym boczkiem"
Zupa jarzynowa do klasyczna potrawa. Zwykle zużywam do jej przygotowania komb...
Odsłon: 95
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 164
Zupa jarzynowa do klasyczna potrawa. Zwykle zużywam do jej przygotowania komb...
Odsłon: 95
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 164
Składniki
Pieczarki czyścimy, myjemy i osuszamy. Nóżki odcinamy. Cebulę obieramy i siekamy. Na dużej patelni rozgrzewamy łyżkę oleju i szklimy na niej cebulę. Dodajemy pokrojone nóżki pieczarek, smażymy razem przez kilka minut. Przyprawiamy do smaku solą, pieprzem i tymiankiem.
Boczek kroimy w kosteczkę, przesmażamy na suchej patelni. Mięso kurczaka kroimy na paseczki. Natkę płuczemy, drobno siekamy. Wszystkie mieszamy z przesmażonymi pieczarkami.
Kapelusze pieczarek smarujemy cienko olejem. Wnętrze faszerujemy przygotowanym farszem. Układamy na rozgrzanym ruszcie grilla, najlepiej na aluminiowej tacce i pieczemy 15 do 20 minut.Źródło: Rewia