Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pieczone jabłka"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 38
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 212
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 38
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 212
Składniki
Jabłka umyj. Zetnij wierzch i wydrąż gniazda nasienne. Ustaw jabłka w naczyniu żaroodpornym i podlej wodą. Gotuj aż owoce zmiękną, ale nie będą się rozpadały.
Łyżeczką wyjmij miąższ, by nie podziurawić skórki. Pokrój go w kostkę i wymieszaj z jogurtem.
Dodaj zmielone orzechy i cynamon. Napełnij jabłka. Posyp cukrem. Podgrzej w piekarniku.Źródło: Takie jest życie