Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 203
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 203
Składniki
4 porcje • : 10 min • gotowanie: 25 min • 230 kcal/porcja • 3 zł/porcja
Pokrój warzywa. Podsmaż na oleju paprykę i marchewki. Zalej bulionem, dodaj kaszę. Zmniejsz ogień, duś pod przykryciem ok. 25 minut (aż kasza zmięknie). Na 5 minut przed końcem duszenia dodaj imbir, cebule dymki, groszek cukrowy. Przypraw do smaku.
Tuż przed podaniem dodaj śmietanę. Na talerzach posyp startym serem.Źródło: Olivia